HASNAN HASSAN.. CHE HASNA HASSAN.. NUR HAZWANI HASNAN.. NUR HAZIRAH HASNAN.. MUHAMMAD HAFIZUDDIN HASNAN.. MUHAMMAD HAFIZZULLAH.. WE ARE HAPPY FAMILY

Wednesday, 23 April 2014

TAMAT PENGAJIAN SELAMA 3 TAHUN PERAH OTAK !

Setelah sekian lama aku tak update ! 
i miss u my blog ! setahun jugak la aku tak jenguk kau.. =)
ok.. from now i will always updating u my dear..
*entah betul ke idok aku speaking nie?? bantai je la labu oii.. 
terlalu banyak cerita aku nak tulis kat sini.. tapi the important topic is .....

 I'M FREEDOM  !

*aku bukan lagi student politeknik..In syaa Allah.. 
Sepanjang 3tahun aku kat sini, macam-macam cerita ada.. 
korang nak yang mane sedeyh? happy? masam? masin? semua ada..
tapi sebelum nak masuk semua tu better kita dgr yang happy dulu kan ? 
Apa yang happy nye??? 
ha... meh aku story.. 
Aku happy dok sini, aku jumpa dengan macam-macam orang.. 
aku dapat kenal gelagat dan cara hidup orang dari pelbagai negeri..
*sedangkan yang aku lebih rapat dengan budak senegeri jugak !
Hari Selasa 22 April 2014 secara rasminya aku berpisah dengan kawan-kawan aku.. semua classmate aku.. 
seriously , terlalu banyak kenangan dengan dorang, walaupun aku nie tak de la duduk serumah or rapat sangat dengan dorang, tapi banyak benda yang kitorang lalu bersama..
jom la layan picture kitorang dari sem 1 sampai sem 6,
*sebenarnya aku dah kurang ayat nak karang, yer la dah lame xasah bakat menaip =D



Semester 1




Semester 3




Semester 5







*aku tumpang kelas dorang untuk 3 sem.. =)








Semester 6



Di PSMZA kita bertemu, 
Di PSMZA jugak kita berpisah !
Lepas nie semua dah buat haluan masing-masing..
susah untuk berjumpa lagi ! 
I'm Gonna Miss U All Team DIPS2 Batch 2011 ! 

*Banyak kenangan aku dengan korang semua ! hope perkenalan kita nie kekal till jannah ! 
jangan lupa aku tau ! in Syaa Allah tahun depan time konvo kita jumpa lagi ! 



Monday, 17 December 2012

first day !


Hari Isnin bersamaan 17 Disember 2012

hari ini hari pertama aku sebagai pelajar praktikal 
aku daftar di IPG KSAH atau nama panjangnye
Institut Pendidikan Guru Kampus Sultan Abdul Halim, Kedah
aku bertolak dari umah pukul 7.30 awal tak? sedangkan daftar pkl 8.30..
hihi

kalo korang nak tau ! sebenarnye IPG nie dulunye MPSAH n aku penah tadika dekat sini..
nasib la ramai kawan ayah aku yang aku kenal.. so gabra nye sikit je la..hihi
sampai je kat tempat nie terus aku g kat bahagian pentadbiran untuk berjumpa dengan encik yang uruskan aku hari tu..
tapi yang sedeyh nye aku tadapat jumpe dia sebabnye dia g meeting kat luar pulak..huhu
so kena la jumpa dengan timbalan pengarah..
nasib la dia 2 kawan ayah aku..
lepas tu dia suruh aku naik kat unit ICT n berjumpa dengan puan kat atas..
puan 2 ayah aku ta kenal sangat sebab dia baru je lagi..
lepas bagi surat kat puan 2 tetiba dia buat muka macam terkejut..
aku pun pelik.. upanya dia ta tau pun pasal pendaftaran hari nie..
wah ! dah kecut perut aku nie.. kang ta pasal2 aku kena change place plak..

nasib la tyme aku daftar 2 dah ade budak praktikal.. bukan budak sangat la.. but kakak
sebabnye dorang tua daripada aku..
hihi
name dorang kak ayu, kak keon, n kak miza
best dengan dorang sebab suke gelak ..
n kak keon plak suke bercerita..
so ta de la boring sangat.. first masuk n perkenalkan diri aku tolong2 dorang ngemas bilik..
then ikut kak keon ke bilik pelupusan n unit kewangan..
kak keon ckp saje nak bawak aku g jenjalan..haha
lepas 2 dah ta tau nak buat apa.. so aku usya je la kak keon 2 tengok youtube..
lepas 2 dorang bukak tv plak..
aku ape lagi , dah orang bukak aku tengok je la.. 

tapi buat masa sekarang kerja ta banyak lagi minggu depan kot baru busy sebab dorang nak kena buat pemasangan ape ntah.. so tunggu next story..hihi
report aku ta start buat lagi sebab ta reti..hihi
insyaallah aku akan buat secepat yang mungkin ..

k la setakat nie dulu la story aku pasal first day LI aku ! =)

Sunday, 16 December 2012

selamat tinggal !


Selamat Tinggal ! 
motif aku buat tajuk nie adalah khas untuk organisasi yang aku join kat poli
iaitu JAWATANKUASA PERWAKILAN PELAJAR (JPP)
aku start join dari sem 1 (JUN 2011) sehingga la sem 3 (JUN 2012)
walaupun sekejap.. tapi banyak kenangan aku dengan organisasi nie..
masa sem 1 aku ta berape nak kenal sangat dengan senior2 dalam organisasi nie..
sebabnye jarang masuk bilik dorang !
tapi start cuti sem , sem 1 ritu .. 
aku terpilih untuk join kem Leadership kat A'Famosa Resort, Melaka..
bermulanya daripada situ aku dah start rapat dengan senior2..

balik je daripada kem 2 aku join plak MSK (Minggu Suai Kenal) 
so makin rapat la dengan dorang sume !
jalinan kekeluargaan yang kitorang alami nie sangat2 la memberi makna bagi aku !
walaupun perkenalan singkat ! tapi masih mampu untuk mengeratkan ukhwah..
nie semua atas dorongan daripada YDP abg WAN  dan NYDP kak ALIN..
 (sory abg n kak sebab ziera lupe name penuh abg n akak) hihi

so sekarang aku dah start dengan Latihan Industri n mungkin lepas habis je LI nie aku ta join dh JPP..
tapi ade kemungkinan jugak aku join balik.. insyaallah.. 


k la..benti setakat sini dulu..

#SELAMATTINGGALJPPJUN2012

suasana baru !


esok bermulanya hari yang menakutkan bagi aku..huhu
bukan takut sebab kena jumpa hantu tau !
but takut sebab esok hari pertama aku menjalani Latihan Industri atau nama pendeknye LI..
esok aku akan mendaftarkan diri di Institut Perguruan Sultan Abdul Halim SP, Kedah.

malam nie dah nak kene iron baju..
then esok pagi nye plak kene bangun awal !
dah tade dah tido sampai pukul 12 tgh hari.. huhuhu
esok aku kene g dgn ayah aku sebab nye aku ta kenal sape2 pun.. huhu..
sebabnye segala urusan ayah aku yg settel kn..
sebab dia minta tolang daripada kawan dia,.
so esok aku ta bagi ayah aku g keja awal..
dia kene kenal kan aku pada encik kat sane..
lepas semua dah ok baru dia bole g keje.. haha

dah ase macam waktu tadika dulu plak..
ayah kene tgu sampai rehat or keadaan kembali tenang !
kalo tak selagi tu la dia kene tunggu aku ! hahaha

ok la ! esok aku akan update perasaan first day practical aku .. insyaallah !

untuk kawan2 SELAMAT MENJALANI LATIHAN INDUSRTI SESI DIS 2012 =)

Thursday, 20 September 2012

hangout bersama !


hye sume ! dah lama kan aku xupdate blog nie..
xpe la aku nak share cite lama nie..
bukan lama sikit.. tp lama sgt2..hahaha..
besa la busy ckit so xde mase nak update blog nie..

nie pix tyme aku kua dengan kak senior poli aku 
lepas abis je program MSK (Minggu Suai Kenal)
kami terus keluar hangout sebab dah lama teringin nak kuar same2..

terserlah muka yifa yang kelaparan..hihi

aku n kak alyn =)

kak alyn !

aku n kak seha 

we ! thanx kak pizza coz tlg snap kn pix kitorg nie.. =)

yifa, aku, n kak seha

lepax pantai lu.. kak alyn,yifa n aku


macam biasa ! pix kitorg msti ada setiap kali kuar,,. =)

aku wif kak seha n kak alyn

kak senior yang sporting !
kak seha n kak alyn

cian kak seha ! bila dah tamat poli baru dapat snap kt tempat nie..

kenangan terakhir kak seha di PSMZA.. snap bawah sign board pun ok la. hahah

it's me ! =D

Luang Masa Bersama


seharian bersama dengan tersayang memang hari yang tersangat la menggembirakan aku !
tgk nie seharian aku bersama dengan BFF yang teramat aku sayang !
aktiviti yang kitorg buat iaitu BBQ GK .. 
best sangat ! kitorg buat aktiviti nie sempena reunion kitorg !
akhirnya dapat gak buat reunion..
korg layan la pix kitorg nie ek.. =)




tuu !! orang kuat g beli ais batu



husna n mazy


tuu !! jenuh nak makan..

tyme makan pun ley posing agy,,.

husna n atyn !
(atyn tlg basuh tgn abg H) hihi

terserlah keterujaan atyn n syifa tgk husna melompat..haha







love u all GK !
tak ada kawan terhebat selaen korang ! 
really miss u all !
hope our friendship akan kekal sampai bila-bila.. =')